Boek hier je studiotijd!


Welkom in de repetitieruimte en Studio van Utopian Wave Recordings!


Wil je lekker repeteren en tegelijkertijd opnames maken? Dat kan. Wil je spoor voor spoor je liedjes opbouwen? Ook dat kan!


Voor het maken van Live opnames hebben we de volgende 3 paketten:

  • basis
  • Medium
  • Full


Verder hebben we de mogelijkheid om je liedjes spoor voor spoor op te nemen. Dit is van een heel andere orde dan de eerste 3 paketten trouwens.


Laten we beginnen met de verschillende mogelijkheden voor live opnames.


Voor alle 3 de live-paketten geld het volgende:

Opname-dag:

We stellen 's ochtends vroeg de apparatuur op. Daarna spelen jullie relaxed warm. Er wordt nog niet opgenomen. Ik hou mezelf ondertussen bezig met microfoon-levels afstellen, sound bepalen, processing instellen etc. Hier hebben we voor tot een uur of 3. Hoe sneller we hier klaar mee zijn hoe beter natuurlijk.


Hierna nemen we kort even pauze. Even koffie, de oren leeg maken en wat kletsen.


Na een half uurtje starten we met de eerste testronde. Jullie spelen zo'n 2 a 3 liedjes. Als jullie hier klaar mee zijn gaan we samen luisteren.


Op basis van deze liedjes gaan we keuzes maken wat betreft sound. Daarna spelen we nog een paar liedjes en verfijnen we de sound. Voor dit proces hebben we tot een uur of 6. Dan moet het goed zijn.


Hierna eten we samen. Om een uur of 7 starten we met het spelen van jullie volledige set. We hebben dan in principe tot 22.00 om de sets te herhalen. Hierna gaan we opruimen.


Dag 2 ziet er (afhankelijk van het gekozen pakket) als volgt uit:;


  • Live-Basis: Live-opname met Stereo-mix:

Bij dit pakket maken we op de opname-dag zelf een stereo opname. De mix wordt dus tijdens de opnames gedaan. Niet op dag 2. Dag 2 is voor de verwerking van de opnames bedoeld.


Dag 2:

Ik knip de bruikbare nummers los. Vervolgens kiezen we de nummers uit die jullie willen gebruiken. Samen verfijnen we het nog (start netjes afwerken, einde etc) en dan is jullie product klaar. Je hebt dan een "stereo live-mix" van je band.

Wil je meer? Meer processing? Basaal mixen van multitracks?

Dan moet je kiezen voor de volgende optie, het medium pakket: "Live-Medium: live-opname met basaal mixen multitracks".


  • Live-Medium: Live-opname met basaal mixen multitracks:

De eerste dag is precies hetzelfde als bij het Live-basis pakket. Het verschil begint na de opnames, op dag 2: Dan proces ik de muziek verder en uitgebreider dan bij het basispakket. Jullie liedjes worden namelijk gemixt op basis van de multitracks. Dit betekent concreet dat de stereo mix die we de dag eerder hebben gemaakt verder en dieper wordt bewerkt/verfijnd dan bij pakket 1.


Let wel: Dit is 1 mix voor de hele sessie. Individuele liedjes worden dus niet individueel gemixt. Alle nummers krijgen 1-en-dezelfde mix.


Daarna knip ik de bruikbare nummers los. Jullie krijgen van mij al deze nummers opgestuurd. Jullie maken vervolgens een keus uit de nummers. Samen verfijnen we het nog (start netjes afwerken, einde etc) en dan is jullie product klaar. Je hebt dan een "multitrack live-mix" van je band.


Wil je meer? Elk liedje zijn eigen mix? Zijn eigen dynamiek? Automatisering? Kies dan voor het " Live-full pakket met uitgebreide mix"


  • Live-full: Live-opname met uitgebreide mix:

De eerste dag is wederom precies hetzelfde als bij het Live-basis en Live-Medium pakket.


Dag 2:

We luisteren alle sessie's door en kiezen per liedje welke versie ik zal gaan mixen. Ik zet alle gekozen liedjes in een groot nieuw project. Per liedje bespreken we wat je er mee wilt. Welke stijl je voor ogen hebt, wat je belangrijke aandachtspunten vindt. Deze leggen we samen vast zodat ik dit mee kan nemen bij de mix. Voor jullie houdt het vervolgens even op, mijn werk begint dan pas.


Ik mix elk liedje individueel. Ik kijk naar dynamiek, automation, ruimtelijkheid per liedje. Alles wat ik kan doen om het individuele liedje naar een hoger niveau te tillen. Hier worden jullie aandachtspunten in meegenomen. De liedjes krijgen zo nog meer hun eigen karakter.


Uiteindelijk luisteren we de liedjes in een luistersessie samen door. Feedback die gegeven wordt wordt dan vastgelegd. Je krijgt hierna nog 2 online feedback rondes. Als die zijn afgewerkt moet het goed zijn.


Wil je elk liedje helemaal van begin af aan opbouwen? Met elk liedje zijn eigen opnames per track?

Dan adviseer ik je om het " Studio-multitrack" pakket. te kiezen.


  • Studio-Multitrack pakket:

Elk liedje wordt apart, spoor voor spoor, opgenomen. We kijken van te voren naar elk liedje, wat je met dat liedje wilt bereiken, welke sfeer/sound je wilt, welke instrumenten je wilt etc. Ideen worden alvast opgeschreven om ze later uit te kunnen proberen. We kijken naar je pre-productie. Daarnaast kijken we naar welke werkwijze voor jullie het meest passend is. We maken hier concrete afspraken over . Kortom, we bereiden de opnames uitgebreid voor.


Daarna wordt er gestart met de opnames. Gestructureerd werken we volgens de afspraken liedje voor liedje af.


Hierna wordt er gemixt. Ik maak per liedje een individuele mix, waarbij ik me focus op de sfeer en het doel wat er ligt voor elk liedje.

Als er 1 liedje af is krijg je een ruwe mix opgestuurd. Dit om alvast te kijken of we de goede richting op gaan. Stap voor stap werken we de nummers verder uit waarbij er met enige regelmaat mixen worden doorgestuurd.


Uiteindelijk komen we op het punt dat de nummers hun definitieve vorm bereiken; Je krijgt dan per nummer nog 3 feedback ronde's. Daarna moet het goed zijn.